De Middellandse Zee staat aan de vooravond van een grote verandering. Klimaatverandering, de opwarming van het zeewater, de toename van toerisme en de verstedelijking van kusten vormen een gevaar voor de natuur in het gebied.

Maar er dreigt ook een ander gevaar: sinds de opening van het Suezkanaal in 1869 heeft een lange lijst van uitheemse soorten zich na het oversteken van het kanaal gevestigd in de wateren van de Middellandse Zee.

Online

23 dec – 8 jan

Tickets

Koraalduivels, kogelvissen, konijnvissen en andere invasieve soorten hebben een ongekende impact op de kwetsbare habitats in het Middellandse Zeegebied en bedreigen zo de toekomst van de mediterrane ecosystemen.

The Mediterranean Sea is on the eve of a major change.

Climate change, global warming of seawater, the increase in tourism and the urbanization of coasts pose a threat to nature in the area.

But, another danger also arises: since the opening of the Suez Canal in 1869, a long list of alien species has settled in the waters of the Mediterranean after crossing the canal.

Lionfish, puffer fish, rabbit fish and other invasive species are having an unprecedented impact on the fragile habitats of the Mediterranean, threatening the future of Mediterranean ecosystems.

Regisseur
Mert M Gökalp
Producent
Mert M Gökalp
Productieland
Turkije
Lengte film
60 minuten
Jaar
2022
Taal
Turks
Première
Wereldpremière

Deel deze pagina

Misschien vindt u deze ook interessant