Het is niemand ontgaan: de wolf is terug in Nederland. In deze film volgen wij het wolvenjong Scout die zich vanuit zijn Duitse nest als eerste wolf in Nederland zal gaan vestigen.

Regisseur Cees van Kempen levert een opzienbarende natuurfilm die geheel in het teken staat van de terugkeer van dit bijzondere roofdier na 150 jaar in Nederland. Het is een film die jong en oud zal aanspreken.

Aansluitend op de vertoning van vrijdag 7 oktober gaan wij in gesprek met filmmaker Cees van Kempen. Dit gesprek is in het Nederlands en duurt ongeveer 45 minuten. 

Donderdag 6 oktober

Onderdeel van Best of the Fest
16:20 – 22:25 uur. Zaal 5

Tickets

Vrijdag 7 oktober (+ Talk)

19:15 – 21:35 uur. Zaal 5

Tickets

Zondag 9 oktober

Onderdeel van Van Eigen Bodem
13:50 – 18:15 uur. Zaal 1

Tickets

De afgelopen vier jaar hebben Cees en zijn team meer dan duizend dagen doorgebracht in de bossen van o.a. Duitsland en Nederland om de film te realiseren. Het team volgt vanuit het oosten van Duitsland het spoor van een jonge wolf die zich later vestigt op de Veluwe.

Niemand minder dan Matthijs van Nieuwkerk verzorgt de voice-over.

The wolf was almost completely eradicated in Europe over the last few centuries. In recent decades, not only did the wolf get legal protection, it made a remarkable comeback.

‘Wolf’ tells the story of how this magnificent animal found its way home from Poland, through Germany to one of the busiest countries of the continent, The Netherlands.

‘Wolf’ is a dramatic and authentic blue chip wildlife film. It showcases unique footage of the wolf in the wild, giving an intimate insight into the real life of this wonderful animal, its strong family bonds, its positive influence on biodiversity and how remarkably similar they are to ‘man’s best friend’.

Regisseur
Cees van Kempen
Producent
Cees van Kempen en Sander Emmering
Productieland
Nederland
Lengte film
1 uur en 30 minuten
Jaar
2022
Taal
Nederlands

Deel deze pagina

Misschien vindt u deze ook interessant