De landschappen die we als kind ervaren vormen die referentiepunten die op latere leeftijd ons beeld van de natuur bepalen. In onze snel veranderende wereld zorgt dit verschuivende principe ervoor dat elke generatie een andere kijk op de natuur heeft. In deze documentaire reist Rotterdamse filmmaker Rik van der Linden door de tijd. Hij gaat terug naar de oorsprong van de natuurlandschappen uit zijn jeugd om het verloren leven van de Delta te ontdekken en een nieuw referentiepunt te bepalen voor het natuurherstel in de regio.
Na afloop van de vertoning op woensdag 6 november is er een uitgebreid nagesprek (talk) met de filmmaker in de zaal. Tijdens dit gesprek zal dieper worden ingegaan op de achtergrond en totstandkoming van de film. Het gesprek duurt ongeveer 45 min en is in het Nederlands. Een filmticket geeft automatisch recht op het bijwonen van deze talk (indien je dat wilt).
—
The landscapes we experience as a kid are the landscapes that define our reference point of nature. In a rapidly changing world this shifting baseline syndrome makes that every generation has a different view of nature. In this documentary I travel through time to the origins of the landscapes of my youth to discover the lost life of the Delta and set a new reference point for rewilding the region.
Misschien vindt u deze ook interessant