Dien jouw film in

Tot 1 mei 2023 konden films worden ingezonden voor WFFR ’23. WFFR nodigt (onafhankelijke) filmmakers, productiemaatschappijen en distributeurs uit om hun nieuwste film(s) in te zenden. WFFR 2023 vindt plaats van 31 oktober t/m 5 november in Rotterdam en van 9 – 12 november in Wageningen.

WFFR richt zich op de vertoning van wildlife, conservation of environmental films. WFFR vindt het belangrijk om de schoonheid van de natuur te laten zien en om mensen bewust te maken van de collectieve verantwoordelijkheid die we hebben om die natuur in stand te houden.

Het indienen van een film is gratis. Een film kan alleen worden ingediend via FilmFreeway. Gebruik daarvoor bovenstaande aanmeldknop. Filmmakers van over de hele wereld kunnen deelnemen. Deadline van inzenden is 1 mei 2023.

WFFR ontvangt jaarlijks honderden inzendingen vanuit de gehele wereld die zorgvuldig worden beoordeeld door de selectiecommissie. De door de selectiecommissie geselecteerde films worden toegelaten tot de Flamingo Competitie en vertoond op het festival.

De selectiecommissie let bij de beoordeling op de volgende zeven criteria: originaliteit, cinematografie, scenario, montage, voice-over, geluidseffecten en filmmuziek.

Uiterlijk 15 juli 2023 maakt WFFR aan de filmmakers bekend wie zijn toegelaten tot de Flamingo Competitie. Filmmakers die zijn toegelaten tot de Flamingo Competitie worden uitgenodigd om bij de vertoning van hun film in Rotterdam aanwezig te zijn. Dit is tevens dé ontmoetingsplaats voor de wildlife film industrie in Nederland (WFFR Industry Days).

WFFR staat bekend om zijn vriendelijke en informele sfeer waar al onze gasten zich thuis voelen. Je kunt tijdens het festival bijpraten met andere filmprofessionals, deelnemen aan pitch sessies, workshops, talks en q&a’s.

WFFR vindt ook online plaats. Films die zijn toegelaten tot de Flamingo Competitie zullen automatisch ook deelnemen aan het online festival. De films in het online festival van WFFR zijn alleen in Nederland te zien en niet daarbuiten.

In 2023 erkent WFFR bijzondere prestaties in tien Flamingo Award categorieën. Al onze winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Flamingo Award Ceremony op zaterdagavond 4 november 2023.

Het festival en de Industry Days vinden plaats in filmtheater Cinerama (Westblaak 18, Rotterdam) van 30 oktober – 5 november 2023.

Agenda voor 2023:

Deadline inzendingen: 1 mei 2023
Bekendmaking finalisten: 15 juli 2023
Programma Industry Days bekend: 1 september 2023
Filmprogramma bekend: 15 september 2023

Festival: 30 oktober – 5 november 2023

Opening WFFR: 30 oktober 2023
WFFR Industry Days: 3 en 4 november 2023
Flamingo Award Ceremony: 4 november 2023