Dien jouw film in

Vanaf 1 februari 2023 is de competitie geopend. Vanaf dan kunnen films worden ingezonden voor deelname. WFFR nodigt (onafhankelijke) filmmakers, productiemaatschappijen of distributeurs uit om hun nieuwste film(s) in te zenden. Filmmakers van over de hele wereld kunnen deelnemen. Deadline van inzenden is 1 mei 2023. WFFR wordt gehouden van 31 oktober t/m 5 november 2023.

WFFR richt zich op de vertoning van wildlife, conservation of environmental films. WFFR vindt het belangrijk om de schoonheid van de natuur te laten zien en om mensen bewust te maken van de collectieve verantwoordelijkheid die we hebben om die natuur in stand te houden.

Het indienen van een film is gratis. Een film kan alleen worden ingediend via FilmFreeway. Gebruik daarvoor bovenstaande aanmeldknop.

Ieder jaar ontvangt WFFR honderden inzendingen vanuit de gehele wereld. Om geselecteerd te worden voor de Flamingo Competitie van WFFR wordt getoetst op de volgende criteria: originaliteit, cinematografie, scenario, montage, voice-over, geluidseffecten en filmmuziek.

Uiterlijk 15 juli 2023 maakt WFFR aan de filmmakers bekend wie zijn toegelaten tot de Flamingo Competitie.

Filmmakers die zijn toegelaten tot de Flamingo Competitie worden uitgenodigd om bij de vertoning van hun film in Rotterdam aanwezig te zijn. Dit is tevens dé ontmoetingsplaats voor de wildlife film industrie in Nederland.

WFFR staat bekend om zijn vriendelijke en informele sfeer waar al onze gasten zich thuis voelen. Je kunt tijdens het festival bijpraten met andere filmprofessionals, deelnemen aan dagelijkse talks/q&a’s en kennismaken met het Nederlandse publiek.

WFFR vindt ook online plaats. Films die zijn toegelaten tot de Flamingo Competitie zullen automatisch ook deelnemen aan het online festival. De films in het online festival van WFFR zijn alleen in Nederland te zien en niet daarbuiten.

In 2023 zal WFFR bijzondere prestaties erkennen in elf Flamingo Award categorieën. Al onze winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Flamingo Award Ceremony op zaterdagavond 4 november 2023.

Het festival en alle verdere activiteiten (zoals de Industry Days) vindt plaats in filmtheater Cinerama (Westblaak 18, Rotterdam).

Agenda voor 2023:

Deadline inzendingen: 1 mei 2023
Bekendmaking finalisten: 15 juli 2023
Vertoningsdata bekend: 15 september 2023

Festival: 31 oktober – 5 november 2023

WFFR Industry Days: 3 en 4 november 2023
Flamingo Award Ceremony: 4 november 2023