Dien jouw film in

Tot 1 mei 2024 kunnen films worden ingezonden voor WFFR ’24. WFFR nodigt (onafhankelijke) filmmakers en productiemaatschappijen uit om hun nieuwste film(s) in te zenden. WFFR 2024 vindt plaats van 4 – 10 november in Rotterdam en van 13 – 17 november in Wageningen.

WFFR richt zich op de vertoning van wildlife, conservation of environmental films. WFFR vindt het belangrijk om de schoonheid van de natuur te laten zien en om mensen bewust te maken van de collectieve verantwoordelijkheid die we hebben om die natuur in stand te houden.

Het indienen van een film is gratis. Een film kan alleen worden ingediend via FilmFreeway. Gebruik daarvoor bovenstaande aanmeldknop. Filmmakers van over de hele wereld kunnen deelnemen. Deadline van inzenden is 1 mei 2024.

WFFR ontvangt jaarlijks honderden inzendingen vanuit de gehele wereld die zorgvuldig worden beoordeeld door de selectiecommissie. De door de selectiecommissie geselecteerde films worden toegelaten tot de Flamingo Competitie en vertoond op het festival.

De selectiecommissie let bij de beoordeling op de volgende zeven criteria: originaliteit, cinematografie, scenario, montage, voice-over, geluidseffecten en filmmuziek.

Uiterlijk 15 juli 2024 maakt WFFR aan de filmmakers bekend wie zijn toegelaten tot de Flamingo Competitie. Filmmakers die zijn toegelaten tot de Flamingo Competitie worden uitgenodigd om bij de vertoning van hun film in Rotterdam aanwezig te zijn. Dit is tevens dé ontmoetingsplaats voor de wildlife film industrie in Nederland (WFFR Industry Days).

WFFR staat bekend om zijn vriendelijke en informele sfeer waar al onze gasten zich thuis voelen. Je kunt tijdens het festival bijpraten met andere filmprofessionals, deelnemen aan pitch sessies, workshops, talks en q&a’s.

WFFR vindt ook online plaats. Films die zijn toegelaten tot de Flamingo Competitie zullen automatisch ook deelnemen aan het online festival. De films in het online festival van WFFR zijn alleen in Nederland te zien en niet daarbuiten.

In 2024 erkent WFFR bijzondere prestaties in tien Flamingo Award categorieën. Al onze winnaars worden bekendgemaakt tijdens de Flamingo Award Ceremony op zaterdagavond 9 november 2024 in de Arminius Kerk te Rotterdam.

Agenda voor 2024:

Deadline inzendingen: 1 mei 2024
Bekendmaking finalisten: 15 juli 2024
Programma Industry Days bekend: 1 september 2024
Filmprogramma bekend: 15 september 2024
Rotterdam: 4 – 10 november 2024
WFFR Industry Days: 8 en 9 november 2024
Flamingo Award Ceremony: 9 november 2024
Wageningen: 13 – 17 november 2024