Jury WFFR 2022

Elke jaar nodigt WFFR een nieuwe en deskundige jury uit om de genomineerde films te beoordelen en de uiteindelijke winnaars van de Flamingo Competitie bekend te maken. Hieronder de jury van WFFR 2022.

Sterrin Smallbrugge
Sterrin SmallbruggeEcoloog, reptielendeskundige en presentatrice
Een goede natuurfilm neemt je volgens Sterrin mee in een verhaal en geeft je een bril om anders naar een dier of ecosysteem te kijken. De film neemt je mee in de belevingswereld van een dier en verandert of verdiept je perspectief.
Marianne Thieme
Marianne ThiemeMedeoprichter en voormalig Tweede Kamer Fractievoorzitter PvdD
Een goede natuurfilm is volgens Marianne een film waarbij de maker niets in scène heeft gezet, maar de natuur de kans heeft gegeven zichzelf te tonen. Opdat wij mensen meer inzicht en respect voor de natuur en andere levende wezens krijgen.
Erik Zevenbergen
Erik ZevenbergenDirecteur Diergaarde Blijdorp en voormalig rector Libanon Lyceum
Een goede natuurfilm laat voor Erik vooral de schoonheid van de natuur zien, maar moet tegelijkertijd ook wel een beetje schuren en de urgentie tonen om mensen te bewegen iets te veranderen.
Luc Enting
Luc EntingNatuurfilmmaker (o.a. bioscoopfilm WILD)
Een goede natuurfilm moet volgens Luc een kop en een staart hebben. De beelden moeten het verhaal kunnen vertellen zodat je minimaal commentaar nodig hebt. Voldoende rust inbouwen en een goede spanningsboog zodat kijkers steeds verrast worden.
Edward Snijders
Edward SnijdersNatuurfilmmaker (o.a. Bonaire Bonanza), gespecialiseerd in onderwaterfilm
Een goede natuurfilm heeft volgens Edward elementen van emotie, verrassing, drama, informatie (bij documentaires) en humor die op een logische, – niet gekunstelde – vorm worden gebracht.