Jury WFFR 2023

Elke jaar nodigt WFFR een nieuwe en deskundige jury uit om de genomineerde films te beoordelen en de uiteindelijke winnaars van de Flamingo Competitie bekend te maken. Hieronder de jury van WFFR 2023.

Auke Florian Hiemstra
Auke Florian HiemstraBioloog, schrijver & fotograaf
Een goede natuurfilm is er volgens Auke-Florian eentje, die wat met je doet. Die je laat lachen of huilen, waar je bek van open valt of die je aan het denken zet. Het moet verder gaan dan kijken alleen, het moet je raken, je moet er iets door voelen!
Iris de Winter
Iris de WinterBioloog, directeur van het Apenheul Natuurbehoudfonds, universitair docent Wildlife Conservation, natuurbeschermer
Goede natuurfilms creëren een diepgaande verbinding met de natuur door prachtige beelden en geluiden. Ze wekken tegelijkertijd bewustzijn op voor natuurbescherming door de complexiteit en kwetsbaarheid van ecosystemen op meeslepende wijze te belichten.
Kees Moeliker
Kees MoelikerDirecteur Natuurhistorisch Museum Rotterdam
Een goede natuurfilm moet prioriteit geven aan wetenschappelijke nauwkeurigheid, een vleugje humor hebben en verbluffende cinematografie combineren met een meeslepend verhaal. De film roept verwondering op en zorgt voor een beter begrip van de natuur.
Pieter-Rim de Kroon
Pieter-Rim de KroonRegisseur en producent, onder andere van Silence of the Tides
Een goede natuurfilm moet voor Pieter-Rim een ziel hebben. Er moet iets ongrijpbaars zijn. Een magie die je voelt maar toch niet thuis kan brengen. Daarbij gaat het meer over emotie dan informatie. Daar zit de kracht van het medium film.