Word vrijwilliger

Ieder jaar zoekt WFFR enthousiaste vrijwilligers die het festival mede mogelijk willen maken. Vanaf 1 juli 2024 kun je je aanmelden als vrijwilliger voor WFFR 2024!

Meld je hier aan als vrijwilliger

Hoe kun je bijdragen
Van 4 – 10 nov 2024 vindt voor de tiende keer het Wildlife Film Festival Rotterdam plaats. Als vrijwilliger draag je actief bij aan het festival door bijvoorbeeld bezoekers te ontvangen bij de filmzalen.

Wat krijg je er voor terug
Naast een exclusieve kijk achter de schermen, heeft het vrijwilligerswerk meer voordelen. Je ontvangt een tof WFFR t-shirt, leert veel nieuwe mensen kennen, wordt uitgenodigd voor de vrijwilligersborrel en kunt je gratis vergapen aan vele films.

Vanaf wanneer kun je je aanmelden als vrijwilliger
Aanmelden kan vanaf 1 juli 2024 via deze website. Geef daarin tevens aan op welke dag(en) je beschikbaar bent. Kandidaten worden toegelaten op volgorde van aanmelden.

Praktisch
Tijdens het festival ben jij hét visitekaartje van WFFR, je zal vaak het eerste aanspreekpunt voor het publiek zijn en daarom een belangrijke rol vervullen. Daarom moet je om ons team te versterken minimaal achttien jaar oud zijn, er verzorgd uitzien en de Nederlandse of Engelse taal goed beheersen.

Je zet je voor minimaal twee diensten in (voorkeur kun je later doorgeven). De duur van een dienst hangt af van de taak die jij vervult, meestal zal dit tussen de 4 en 5 uur zijn. Naast je dienst is er gelegenheid om films te zien. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Er zijn verschillende taken zoals:

  • Zaalwacht (o.a. ticket controle, uitdelen scheurkaarten publieksprijs)
  • Kassa medewerker (o.a. verkoop tickets bij centrale ingang)
  • Medewerker informatiebalie (o.a. bezoekers voorzien van informatie over filmvertoningen)
  • Medewerker randprogrammering (zoals bij het Talks programma, VR of bij een borrel)
  • Medewerker gastenbalie (o.a. ontvangen van gasten voor events en speciale filmvertoningen)
  • Flexibel inzetbaar (reservekracht op onverwachte klussen)

Vragen

Mocht je vragen hebben kun je contact met ons opnemen via vrijwilliger@wffr.nl