Word vrijwilliger

Van dinsdag 4 – zondag 9 oktober 2022 vindt voor de achtste keer het Wildlife Film Festival Rotterdam plaats. Ieder jaar is er een groep enthousiaste, onmisbare vrijwilligers die het festival mede mogelijk maakt.

Op dit moment hebben wij genoeg aanmeldingen voor WFFR 2022! Heb je nog steeds interesse om ons bij te staan tijdens het evenement? Neem dan contact op met vrijwilliger@wffr.nl voor een plekje op de reservelijst.

Hoe kun je bijdragen
Als vrijwilliger draag je actief bij aan het festival. Dit kan op verschillende manieren. Zo kun je mensen ontvangen bij de filmzalen, zorg dragen voor kaartverkoop en –controle, stemmen tellen voor de publieksprijs of bijdragen als allround hulp.

Wat krijg je er voor terug
Naast een exclusieve kijk achter de schermen, heeft het vrijwilligerswerk meer voordelen. Je ontvangt een tof WFFR t-shirt, leert veel nieuwe mensen kennen, wordt uitgenodigd voor de vrijwilligersborrel en kunt je gratis vergapen aan vele films.

Vanaf wanneer kun je je aanmelden als vrijwilliger
Aanmelden kan vanaf 1 juli 2022 door op de knop ‘Aanmelden’ te klikken. Geschikte kandidaten worden toegelaten op volgorde van aanmelden.

Praktisch
Tijdens het festival ben jij hét visitekaartje van WFFR, je zal vaak het eerste aanspreekpunt voor het publiek zijn en daarom een belangrijke rol vervullen. Daarom moet je om ons team te versterken minimaal achttien jaar oud zijn, er verzorgd uitzien en de Nederlandse of Engelse taal goed beheersen.

Je zet je voor minimaal twee diensten in (voorkeur kun je later doorgeven). De duur van een dienst hangt af van de taak die jij vervult, meestal zal dit tussen de 4 en 5 uur zijn. Naast je dienst is er gelegenheid om films te zien. Voor eten en drinken wordt gezorgd.

Er zijn verschillende taken zoals:

  • Zaalwacht (o.a. ticket controle, uitdelen scheurkaarten publieksprijs)
  • Kassa medewerker (o.a. verkoop tickets bij centrale ingang)
  • Medewerker informatiebalie (o.a. bezoekers voorzien van informatie over filmvertoningen)
  • Medewerker randprogrammering (zoals bij het Talks programma, VR of bij een borrel)
  • Medewerker gastenbalie (o.a. ontvangen van gasten voor events en speciale filmvertoningen)
  • Flexibel inzetbaar (reservekracht op onverwachte klussen)

Covid-19

Uiteraard houden wij het nieuws rondom COVID-19 nauwlettend in de gaten en nemen wij bij de organisatie van het festival alle richtlijnen van het RIVM in acht. Vrijwilligers zijn verplicht deze richtlijnen te volgen.