Foodbowls

2023

Blokkenschema
Best of the Fest
Bird Bird Bird
Wild Argentina
Foto Expo
Familie Film
Korte Films
De Nwe Wildernis
Passe-Partout
5-rittenkaart
Online
Wageningen Wildlife
Foodbowls

Zoeken

Scoor je lokale & biodiverse maaltijd tijdens het festival!

Wil je graag een hapje eten voor of na de film? Dat kan! Deze editie biedt het Rotterdamse restaurant The Harvest, samen met Rotterdam de boer op!, heerlijke lokale & biodiverse foodbowls aan. Wessel van Winden richt zich met The Harvest op lokaal, duurzaam en seizoensgebonden producten die ze inkopen bij boeren die ze kennen. “Met lekker eten wil ik de verbinding tussen stad & platteland versterken”, vertelt hij.

Deze foodbowls zijn speciaal voor WFFR samengesteld. Een bowl waarmee je door deze te eten het platteland herstelt en veel voedselkilometers bespaard. Zo gebruiken we in deze bowl quinoa van Boer en Zus uit de Hoeksche Waard. Gele erwten van Jeroen klompe waarmee er stikstof in de bodem wordt gebonden en aardappels van Zorgboerderij de Buytenhof waarmee naast de natuur ook de broze verbinden in onze samenleving worden herstelt. Zo eet je verandering op het Wildlife Film Festival Rotterdam.

The Cultivator Bowl

  • Medium = 12,90 euro
  • Large = 16,90 euro

Huisgemaakte groenteburgers gemaakt van quinoa, gele erwten, wortel, spinazie en feta
Geroosterde aardappeltjes met knoflook en paprikapoeder
Geroosterde pompoen en rode ui met yoghurt-tahinsaus
Ceaser salade met boerenkool

Allergenen: Gluten, ei, noten, melk, mosterd, sesamzaad. Het gerecht is vegetarisch.

‘Rotterdam de boer op!’ is een beweging van 22 partijen die – dankzij een bijdrage van de Nationale Postcode Loterij – samen werkt aan meer biodiversiteit op het platteland, lokale en natuurinclusieve producten gemakkelijk verkrijgbaar maakt in de stad en een gezonde bedrijfsvoering voor boeren. The Harvest en de beweging ‘Rotterdam de boer op!’ hebben elkaar gevonden in die gezamenlijke doelen en drijfveren: stedelingen inspireren lokaal, duurzaam en seizoensgebonden te eten, het bewustzijn van de consument op voedsel te vergroten en de korte keten inzichtelijk te maken. Ook op het WFFR vinden ze elkaar weer!